Telecí líčka: Čím je tento druh masa zajímavý?

Telecí líčka: Čím je tento druh masa zajímavý?

Také zbožňujete chuť telecích líček? Nebo teprve plánujete, že je vyzkoušíte? Přesvědčíme vás, že není s čím otálet. Do přípravy telecích líček se pusťte co nejdříve!

Zázrak, který se rozpouští na jazyku

Telecí líčka mají poměrně krátká vlákna, a proto se při správné přípravě ve vašich ústech přímo rozplývají. Jde vůbec o nejjemnější druh masa, který je natolik delikátní, že si ho ihned zamilujete. Jen si představte, jak se kousky masa přímo odlupují od vidličky a tenké vrstvičky tuku dodávají pokrmu tu správnou chuť.

Líčka nejsou zrovna nejlevnější – a tím spíše ta telecí. Navíc si je mnohdy musíte u svého řezníka objednat dopředu anebo si pro kvalitní maso trochu zajet. Ale v každém případě se to vyplatí.

Jak telecí líčka zpracovat

Základní pravidlo zní, že líčka jsou nejlepší uleželá. Dobře si je vychutnáte až druhý den – stejně jako třeba kvalitní guláš. S přípravou líček tedy nikam nespěchejte. Vyplatí se nechat je v troubě či v hrnci i několik hodin. Neobejdete se bez vývaru, ve kterém se mají telecí líčka nechat dobře vydusit.

Co si z telecích líček připravit

Zamilujte si dokonalé ragú. Šťavnatou pochoutku povýší kvalitní telecí líčka na novou úroveň, se kterou můžete hravě konkurovat nejlepším podnikům v okolí. Připravte si je po burgundsku s červeným vínem a kořenovou zeleninou a těšte se na dokonalý výsledek. Líčka se skvěle pojí s kaší a vytvoří tak vynikající sváteční oběd.

Už se vám sbíhají sliny? Vůbec se nedivíme. Na telecích líčkách si zaručeně pochutná celá rodina. Připravte si je o víkendu a užijte si parádní gurmánský zážitek.

 

Sledujte náš Facebook

 

Autor
Barbora
03. 04. 2018
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.