Tatarský biftek z hovězí svíčkové s kaparami a šalotkou

Tatarský biftek z hovězí svíčkové s kaparami a šalotkou

Tento recept na tatarák neboli tatarský biftek z hovězí svíčkové s kaparami a šalotkou je jeden z nejjednodušších receptů tohoto typu. Jde v podstatě o skoro samotné maso, jen lehce dochucené. Variant tatarského bifteku je samozřejmě nespočet, ať jde o přidání vajíčka, worchesteru či dijonské hořčice. Maso se může krájet, mlít i škrábat. Nejdůležitější je ale čerstvé maso. Pokud si tatarský biftek dáváte v restauracích je dobré si od začátku všímat hygieny a čistoty na místě a pokud by se vám zdálo, že je maso cítit nebo má atypickou barvu, je lepší riziko nepodstupovat.

Ingredience na tatarský biftek:

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 20 g kaparových plodů
  • 1 šalotka
  • 20 g parmazánu, např. Grana Padano
  • rukola
  • olivový olej, ideálně extra panenský
  • sůl
  • pepř
  • toustový chleba

Postup:

  1. Hovězí svíčkovou nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Šalotku a kaparové plody najemno nakrájíme a přidáme k masu.
  3. Promícháme s olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  4. Podáváme s rukolou, hoblinami parmazánu a opečeným toustem.

 

 

Autor
Barbora
29. 03. 2017
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.