Česnekový chléb na grilu podle kuchařské knihy Weber

Česnekový chléb na grilu podle kuchařské knihy Weber

Příloha je nedílnou a důležitou součástí, která na pořádném grilování nesmí chybět. Česnekový chléb na grilu je skvělou volbou, kterou lze vylepšit i jinými bylinkami nebo např. parmazánem. Recept je vhodný pro cca 6-8 osob.

Suroviny na česnekový chléb:

  • 125 g změklého másla
  • 1 lžíce protlačeného česneku/nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky hrubé mořské soli
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1 veka z bílé mouky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petržele na ozdobu

Postup:

  1. Gril si rozpalte na střední žár – 175 -230 stupňů.
  2. Suroviny, tj. máslo a bylinky si pečlivě rozmíchetjte v míse.
  3. Veky rozpulte a na ně namažte ochucené máslo.
  4. Kartáčem si očistěte grilovací rošt. Plátky veky položte nad přímý střední žár a při otevřeném poklopu grilujte 1 -2  minutky.
  5. Poté sundejte z grilu a nakrájejte na cca 5 cm silné kousky.
  6. Před podáváním posypte petrželí.

Tip jak vybrat ten správný gril naleznete v tomto článku. Jinak společnost Weber pro letošní rok přišla se žhavou novinkou – grilem GENESIS II LX S-440 GBS.

<

Autor
Barbora
18. 05. 2017
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.